hello nyár

Ha nyár, akkor buli -Tippek a tökéletes kerti partihoz

A vírus miatt az elmúlt időszakban korlátozottak voltak a lehetőségeink, kevesebbet találkozhattunk a szeretteinkkel, barátainkkal, na és persze az időjárás sem mindig kedvezett az összejöveteleknek.

Most azonban végre itt a nyár, a jó idő, a programok, kirándulások, bulik időszaka – itt az ideje az igazi kerti partiknak is.

Gondoljunk csak a finom falatokra, isteni italokra, jó hangulatra, ami az ilyen partikat övezi, és máris kedvünk szottyan nekünk is rendezni egyet. Na de mi kell ahhoz, hogy egy ilyen összejövetel tényleg jó hangulatú és sikeres legyen? Vegyük sorra!

A vendégek kényelme mindenek előtt
Minden partiszervező tudja, hogy a legfontosabb dolog egy bulin az, hogy a vendég jól érezze magát. A helyszínnek, a kiszolgálásnak tökéletesnek kell lennie, hiszen az a cél, hogy a vendégek a parti alatt végig nyugodtak és elégedettek legyenek. Ehhez sok apróság hozzájárul: az ételek, italok, árnyék biztosítása, a rovarvédelem és az, hogy biztosítva legyen a megfelelő hozzáférés a mellékhelyiségekhez, a vízhez és más alapvető dolgokhoz. Még a legmelegebb nyári napokon is érdemes gondolni az éjszakába nyúló partikon arra, hogy legyen pokróc vagy valamilyen kültéri fűtés is a hűvösebb pillanatokra.

Érdemes odafigyelni a dekorációra
A hangulatot mindig feldobja a gondosan tervezett és kialakított dekoráció. Néhány jól elhelyezett virágcsokor az asztalokon, kényelmes párnák itt-ott a székeken vagy akár a fűben, bohókás terítők, hangulatos lámpafűzérek, lobogó tűz – ezek mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a vendégek hangulatát emeljék. Eszedbe jutott még néhány remek ötlet? Gyertyák, lampionok is kellenének? Szerencsére az üzletközpontban mindent megtalálsz, amire szükséged van, és még egy szuper partira való ruhát is időben beszerezhetsz, ha erre jársz.

Hangulatos zugok
A jó hangulathoz nem ártanak a kényelmes sarkok, ahol le lehet ülni. Jó dolog egy nagy közös étkezőasztal, de szükség van olyan zugokra is, ahová félre lehet vonulni a buli zajától pihenni vagy csendesebben beszélgetni egy kicsit. A hangulat megteremtése érdekében ez a különálló zug lehet néhány párna, kerti szék vagy fák alá leterített pokrócok. A vendégek nem bánják, ha a földön üldögélnek, amíg az kényelmes és a hangulat is jó.

Legyen a menü szezonális és finom
Minden buli sarkalatos pontja az étel. Egy kerti partinál ez sok esetben grill étel, de rengeteg más finomságból is állhat a menü. Meríthetünk ihletet a szezon gyümölcseiből, zöldségeiből. A frissítő lehet friss limonádé mentával, esetleg levendulával, de a hűtött kézműves sörök is népszerűek. A jó étel nem feltétlenül drága vagy divatos, fontosabb, hogy bőséges és finom legyen. Házigazdaként készüljünk azoknak is, akik nem esznek húst, vagy valamilyen ételintoleranciájuk van.
Ha valami igazán finommal készülnél, keresd oldalunkon Armando és János, a Konyhafőnök két korábbi népszerű versenyzőjének isteni receptjeit. Garantáltan elkápráztatod a vendégeidet!

Játékok sem ártanak
Egy kerti parti tökéletes alkalom a belső gyermek kiengedésére. Még akkor is, ha csak felnőttek a meghívottak, legyen néhány buborékfújó, kártya vagy labda, vagy néhány társasjáték – mindig vannak, akik szívesen játszanak.

Egy házigazdának sok más ponton is ügyesnek kell lennie. Ahhoz, hogy minden zökkenőmentes legyen, van sok apróság is, amire figyelni kell. Nélkülözhetetlen az elegendő tányér, pohár, szalvéta, és a szemetesek, hogy a vendégeknek ne kelljen kutatniuk, hová tudják a már nem használt dolgokat kidobni. Kulcsfontosságú a zene is, valamint az, hogy a vendégeket ne zavarják a szúnyogok és egyéb rovarok. Ezekhez a dolgokhoz szinte mindent megtaláltok az üzletközpontban is, a drogériában pedig beszerezhetitek a rovarvédelemhez nélkülözhetetlen szereket.

Jó bulizást kívánunk!