TERET ADUNK

A NAGY ÉLMÉNYEKNEK

Stílusosan a mindennapokban

Stílusosan kinézni egy átlagos hétköznap korántsem olyan nehéz és lehetetlen küldetés, mint gondolnánk. Legkevésbé sem számít a költségvetés, az életmód vagy a testalkat. Csak némi időre és egy kis fegyelemre van szükség ahhoz, hogy jól nézzünk ki – akár jóganadrágban, akár kosztümben indulunk dolgozni.

Praktikus, egyszerűen kivitelezhető tanácsokat hoztunk:

Felejtsük el az „elmegy” öltözéket

A stílusos megjelenés kulcsa az, hogy csak olyan dolgokat viseljünk, amiket szeretünk. Olyan ruhát se megvásárolni nem érdemes, se hordani nem szabad, ami éppen csak elmegy. Ami nem tetszik, abban nem fogunk igazán jól mutatni, hiszen nem is passzol hozzánk, a személyiségünkhöz. Ha zavar, máris más lesz benne a tartásunk, az egész kisugárzásunk. Ha igazán stílusosak akarunk lenni, csakis olyan ruhákat viseljünk, amiben igazán jól érezzük magunk, ami tökéletesen passzol hozzánk.

Engedjük el a régi ruhákat is

Szinte mindannyian őrzünk több évtizedes ruhákat a szekrényünkben, amik vagy édes emlékeket idéznek, vagy várjuk, hogy egyszer majd jók legyenek ránk.

Ez is hiba. Nem szabad évtizedekig megőrizni a ruhákat. Természetesen vannak kivételek, de csak nagyon ritkán. Mert még a legalapvetőbb ruhadarabok is elhasználódnak az idő múlásával. Az anyag elfárad, a varrás enged, a színek megfakulnak. A minták, nyomatok és színkombinációk,  valamint a szabás is kimennek a divatból. 

A ruha arra van, hogy hordjuk, nem arra, hogy évekig őrizgessük. Legyünk tisztában a trendekkel, a divat változásaival, és időről-időre frissítsük fel a ruhatárunk.

Válasszunk hozzánk illő színeket

Mindenkinek megvan a maga színtípusa, és az ahhoz passzoló színek, amiben tündökölhet, de igazán stílusosak lehetnek a semleges, tónusos színek is. Az egy színből összeválogatott szettek is mindig elegánsak, csodás megjelenést kölcsönöznek. Persze annak sem kell zsákot húzni magára, aki a merész színekért és mintákért van oda. A stílust az adja, ha szeretjük a ruhát, amit választunk, és tudjuk viselni.

Ha teljesen tanácstalanok vagyunk, jöhet a fekete

Mikor kezdték el az emberek utálni a feketét? Nagy hiba lenne, ha kihagynánk a ruhatárból, hiszen a fekete ruhák sokféle stílusban használhatók. Viselhetők díszítés nélkül, de használhatók alapként, amit különböző kiegészítőkkel dobunk fel.

A történelem legsikkesebb női a tetőtől talpig feketét klasszikussá tették, gondoljunk csak Chanelre. Tehát ha valaki szereti a feketét, viselje bátran. Mindig divatos, egyszerű, és segít stílusosnak látszani azokon a napokon, amikor nem akarunk azon gondolkodni, hogy mit vegyünk fel.

Néhány dologra mindenképpen érdemes költeni

Aki mindig stílusos akar lenni, jó ha háromféle holmit mindenképpen beszerez, és folyamatosan frissít:
– egy jó kabát semleges színben
– egy jobb minőségű kézitáska hasonló semleges tónusban
– és egy mindennapokban használatos cipő

Ezek ugyanis azonnal feldobják a megjelenést, tehát nem árt rájuk különösen odafigyelni, és belefektetni a minőségbe. Üzletközpontunkban is kiemelkedő minőségben találhatók táskák, cipők, divatos kabátok, amikből mindenki kedvére válogathat.

Alakítsunk ki magunknak egyenruhát

Amikor egyenruhát mondunk, természetesen nem arra gondolunk, hogy mindennap ugyanazt kell viselni. Az egyenruha ebben az esetben inkább kedvenc szettünk különböző változatait jelenti. Ha hétköznapi kedvenc viseletünk a farmer és blúz, legyen belőle több kombináció. Használjunk hasonló elemeket különböző megjelenések kialakításához.

Ezzel a módszerrel meg tudjuk tartani kedvelt stílusunkat, miközben nem hordjuk mindig ugyanazt a ruhát.

Stílusunkat magunk alakítjuk. Nem kell hozzá vagyon, sem tökéletes alak. Csak egy kis odafigyelés és rutin, és máris magabiztosan léphetünk ki az utcára egy átlagos hétköznapon is.