TERET ADUNK

a képzeletnek

Ha kánikula, akkor strand – de mit vigyünk magunkkal?

Kánikulában mindenki strandra vágyik, hiszen nincs is jobb, mint belemerülni a vízbe és lehűlni. De mit csomagoljunk a strandra, ha nekiindulunk? Mi az, amit mindenképpen érdemes vinni – főleg, ha gyerekkel készülünk hosszabb időt víz mellett tölteni?

Összeszedtünk egy praktikus listát azokról a kézenfekvő holmikról, amiket nem árt bepakolni:

Természetesen törölközőt – legyen puha és gyorsan száradó
A puha strandtörölköző az egyik legszükségesebb dolog, ami nélkülözhetetlen, ha vízpartra megyünk. Van, aki maga köré tekeri, van, aki csak gyorsan végigdörgöli magát. Van, aki szoknyának, más plédnek használja és ráfekszik. Egy mindenképpen kell fejenként, de olykor nem árt egy plusz darab sem.

Plusz fürdőruha
Sokaknak nem jut eszébe, hogy váltó fürdőruhát vigyen magával, pedig vizes fürdőruhában nem szabad sokáig időzni. Többek között húgyúti betegségeket, felfázást és meddőséget is okozhat, ha magunkon hagyjuk sokáig a fürdőruhát úszás után. A gyerekeknek is kellemetlen és káros, ha nem kerül rájuk száraz fürdőruha, így csomagolásnál mindenképpen érdemes egy váltást minden családtagnak bepakolni. Amíg az egyiket hordjuk, száradhat a másik.

Legkisebbeknek úszópelus, úszógumi, karúszó
Ha kisgyerekkel megyünk strandra, az ő vízbiztonságára különösen figyelnünk kell, így mindenképpen vigyünk úszógumit, karúszót. Arra is figyelni kell, hogy a vízbe sima pelenkával nem lehet menni, így úszópelenkát is csomagoljunk.

Strandruha
A strandruha nem csak fürdőruha fölé praktikus, de lehetőséget ad egy kis divatozásra is. Nagyon kényelmes, hiszen takarja a bőrt, ha nem akarjuk, hogy a nap érje, és egy étkezdében is jó szolgálatot tesz. Sokan csak egy törölközőt dobnak magukra, ám aki ennél csinosabban akar sétálni, vigyen magával strandruhát.

Naptej, napszemüveg, sapka
Nem lehet elégszer elmondani, mennyire fontos a napvédelem nyáron. Ez különösen igaz a strandon, így mindent el kell követnünk, hogy megvédjük magunk. Kell egy nagy faktorszámú – lehetőleg 50-es – naptej, amit üzletközpontunkban, a drogériában is beszerezhet mindenki, szükséges napszemüveg, ami a szemünket védi, és mindenképpen kell sapka is, hiszen nagyon hamar napszúrást lehet kapni. Napszemüvegből a legjobb a polarizált napszemüveglencse, ami UV védelemmel rendelkezik, mert fontos, hogy a nap káros hatásai mellett a vakító vízükröződéseket is ki kell szűrnie.

Papucs
A vízből kijőve számtalan módon megsérülhet a lábunk. Megéghet a betonon, megszúrhatja valami, beleléphetünk valamibe vagy meg is csúszhatunk. Fontos a lábak védelme a forró betonon, a homokon és a füvön is. Sőt, ha a tengerhez megyünk, még a vízben is, így jobb, ha viszünk magunkkal papucsot, vagy vízicipőt. Ezzel megvédjük a lábunk mindenféle sérüléstől, ami elronthatná a napunkat.

Vízálló telefontok, úszópántok
Néhány szelfit szeretnénk a vízben, vagy a parton ülve, de félünk, hogy vizes lesz a telefon? A félelem jogos, ezért jobb, ha beszerzünk egy vízhatlan tokot, ami egyszerű pattintással és zárral záródik, és távol tartja a vizet úgy, hogy közben tökéletes képek készülhetnek.

Ha már bevittük a vízbe a telefont, az sem árt, ha tudjuk is tenni valahova, így egy úszópánt is jó szolgálatot tehet, ami vízfelszínen tartja a készüléket.

Mindig vigyünk magunkkal egy kis ételt, italt, váltóruhát és egy táskát a nedves tárgyak tárolására is. Ha hosszabb időre megyünk, egy játék sem árt a gyerekeknek, de a fontos értéktárgyak és a legtöbb elektronika jobb, ha nem jönnek velünk a strandra.