TERET ADUNK

a SZERETETNEK

Éld meg igazán a Valentin-napot

A Valentin-nap nem számít igazán régi ünnepnek. A ma ismert szerelmesek napját az angolszász országokban Valentine’s Day-ként (magyarul: Bálint-nap) a 20. század végétől tartjuk számon. Hazánkban az angolszász szokás  az 1990-es évektől kezdődően vált ismertté.

A romantikus szerelem, a barátság és a csodálat ünnepét minden év február 14-én ünneplik az emberek. Ilyenkor lehetőség van arra, hogy mindenki kifejezze szeretetét és ragaszkodását párjának, de akár barátainak, családtagjainak is. 

Egy nap a kapcsolatok ápolására

Sokan túlságosan kisarkítják az ünnepet a szerelemre, pedig ez a nap igazából az egymásra való odafigyelésről szól. Arról, hogy ekkor törődhetünk azokkal, akiket igazán szeretünk, akik nagyon fontosak nekünk. Ezen a napon teret kap a kapcsolatok ápolása, a kötelékek megerősítése.

A Valentin-nap nem csak, nem elsősorban a szív romantikája, sokkal inkább a kapcsolatok erősítésének, szorosabbra fonásának a napja.
Ezen a napon köszönetet mondhatunk a párunknak, amiért mindenben támogat és mellettünk áll, a legjobb barátunknak, mert megőrzi minden titkunk. Köszönetet mondhatunk a testvérünknek az életen át tartó szövetségért, a szüleinknek a végtelen szeretetért, egy kedves szomszédnak, aki segített cipekedni, a trafikosnak, aki emlékszik a kedvenc márkánkra, vagy a kollégánknak, aki sosem feledkezik meg a reggeli kávéról.

A Valentin-nap tökéletes a szeretet kimutatására. Kimutathatjuk, hogy mennyire fontos nekünk a másik, kedveskedhetünk, törődhetünk azzal, akit igazán szeretünk.

De ezen az ünnepen kimutathatjuk a jóakaratunkat is mások felé. Lehetünk kedvesek, csalhatunk mosolyt egy bánatos ember arcára, vihetünk valami pozitívat egy rosszkedvű ember pillanataiba. Ezen a napon igazán fontos a kedvesség, a pozitív hatás. És ez nem csak a szerelmeseké, hanem mindenkié.

Valentin-napon időt tölthetünk azokkal, akik számítanak.

Sokan elfelejtettük mennyi mindent jelent ez az ünnep a szerelmen kívül, de idén visszahozhatjuk ezt az érzést, újra élhetjük a Valentin-nap varázsát. Ehhez nem kell más, csak az, hogy olyan tevékenységeket végezzünk a szeretteinkkel, amelyek közel állnak a szívükhöz, és a mi szívünkhöz.

A gyerekek elvihetik szüleiket kedvenc helyeikre, hogy kiszabaduljanak a mindennapi rutin egyhangúságából. A szinglik ünnepelhetnek a barátaikkal – beülhetnek valahova egy isteni kávéra, elmehetnek moziba. A legjobb barátnők rendezhetnek maratoni ruhavásárlást, vagy kipróbálhatják együtt a legjobb körömlakkokat, szépségápolási termékeket. A lány elviheti édesanyját egy pihentető kozmetikai kezelésre.

A Valentin-nap eltöltésének nagyszerű módja, ha a család régi fotókkal nosztalgiázik és közben jókat nevet, vagy együtt társasjátékozik, amire máskor nincs idő. Lehet kirándulni a kedvenc helyekre, be lehet ülni egy ünnepi vacsorára egy kedves étterembe. De természetesen egy-egy apró ajándék is mindenki szívébe örömöt csalhat.

A modern társadalomra jellemző hogy folyton rohanunk, és ritkán szánunk időt arra, hogy odafigyeljünk fontos emberi kapcsolatainkra. Legyen az idén másképp! Tegyük különlegessé együtt a Valentin-napot!

Mi teret adunk a szeretetnek – hogy többet lehess azokkal, akik fontosak neked!