TERET ADUNK

A NAGY ÉLMÉNYEKNEK

7 stílustipp a nyárra – hogy igazán jól érezd magad a bőrödben!

A nyár a legalkalmasabb időszak arra, hogy szabadon mozogjunk, szabadon lélegezzünk. Nincs rajtunk több réteg ruha, nem kell sálba, sapkába burkolóznunk és elrejtenünk magunk a hideg elől. A nyár az az időszak, amikor igazán megmutathatjuk magunk. Persze ez nem megy úgy, ha folyton izzadunk, rendezetlen és csatakos a hajunk, le vagyunk égve vagy belesül a lábunk a zárt cipőbe.

Hoztunk néhány stílustippet, amiket érdemes betartani, hogy a legforróbb napokon is jól érezzük magunkat a bőrünkben!

Szerezzünk be egy jó dezodort!

Nyáron, mikor sokat izzadunk, elengedhetetlenül fontos egy jó dezodor. Semmiképpen ne válasszunk olyat, ami nyomot hagy a ruhákon. Télen valahogy megúszhatjuk ennek hátrányát, amikor nem izzadunk annyira, és rétegesen öltözünk (bár akkor is tönkreteszi a hónaljnál lévő szövetet), de nyáron elengedhetetlen, hogy olyan dezodort vásároljunk, ami nemcsak óvja a ruháinkat, de csúnya nyomokat sem hagy.

Az üzletközpont drogériájában számos nagyszerű termék sorakozik a polcokon. Márka és illat tekintetében is garantáltan mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Vásároljunk stílusos és jó minőségű cipőket

Komfortérzetünket nagy mértékben emelheti, ha kényelmes és stílusos cipőt viselünk, amiben a lábunk is szellőzik. A legjobb, ha nyáron több cipőt is vásárolunk, mert különböző helyszínekre különböző lábbelire lehet szükségünk.

Kell egy kényelmes szandál, aminek természetes anyagból – bőrből vagy parafából – készül a borítása, hiszen a szandált mezítláb hordjuk. Szükség lesz egy légáteresztő, természetes anyagból készült zárt cipőre, amit sétákhoz, mindennapi futkosáshoz hordhatunk – ez ugyanis tartja a lábfejünket és a bokánkat. És nem árt egy papucs sem – de ezt lehetőség szerint a strandon viseljük, ne az utcán, mert a lábat hosszú távon megterhelheti.

Merjünk lazán öltözni!

A nyár az elengedésről szól – el kell engednünk a gátlásokat és a mindent eltakaró ruhákat. Merjünk lazábbak lenni – kipróbálni rövidebb szoknyákat, sortokat, merészebb felsőket, lengébb ruhákat. A férfiak is elengedhetik a hosszú nadrágokat és a merev ingeket. Elképesztő lehetőségeket rejt, ha egy kicsit lazábbak tudunk lenni.

Titokzokni a titkos megmentő

Az egyik legnagyobb stílusbaki, ha valaki szandálhoz zoknit vesz fel. Ugyanilyen divatjamúlt az is, ha nyáron a vászoncipőhöz jó magasra felhúzott zoknit veszünk. A szandál problémára ugyan nincs megoldás, csak a fentebb említett jó minőségű, természetes anyagból készült darabok, mert ezek nem fogják irritálni zokni nélkül sem a lábunk, a vászoncipőbe viszont belebújhatunk titokzokniban is, ha úgy jobban érezzük magunk. Így az izzadt, kellemetlen szagú láb is elkerülhető, és a látvány is jó.

Ha nyár, akkor laza frizura!

Kellemetlen tud lenni, mikor a haj a melegtől a fejünkre tapad. Az se jó, mikor a fülledt, nyári melegben a hosszú haj a nyakunkba lóg és melegít. Ennek elkerülésére szoktak a férfiak extra rövid hajat vágatni maguknak, a hölgyek pedig kontyot vagy copfot kötni, hiszen istenien hűsít, ha a nyakunkat éri a levegő. Ma már számtalan nagyon stílusos frizurát lehet varázsolni a hosszú hajból, ami a forró nyári napokon is praktikus és divatos viselet, de aki elég merész és vállalkozó kedvű, egy rövid frizurát is kipróbálhat.

Fontosak a jó kiegészítők!

Egy kiegészítő mindig feldobja a megjelenést, így van ez nyáron is. A nagy melegben azonban figyelnünk kell arra, hogy ne irritálja a bőrünk a melegben a sok karkötő, lánc, kendő. Tökéletes lehet egy világos sapka vagy kalap, és természetesen elmaradhatatlan a napszemüveg, amiből akár színes üvegest is választhatunk.

Jó választás lehet egy laza fülbevaló, vagy egy kendő is, amivel összekötjük a hajunk, de egy lazán lelógó színben a ruhánkhoz passzoló táska is nagyban emelheti a megjelenésünket.

A könnyű szövetek a barátaink

Az egyik legnagyobb hiba, amit sokan elkövetünk a nyári hónapokban, hogy ugyanazokat az anyagokat viseljük, mint télen. Hideg időben remek választás a gyapjú, kasmír és tweed, de nyáron minden más. Azért, hogy elkerüljük a folyamatos izzadást, a legjobb, ha lélegző vászonból, puha pamutból készült ruhákat vásárolunk és hordunk. Ezek között számtalan van, amiben stílusosan, csinosan vághatunk neki a legmelegebb nyári napoknak is.

Felkészültél?