hello ötletek

Mark Darcy pulcsija, avagy ajándékok, amiknek senki nem örül

Jobb adni, mint kapni, de kevés rosszabb dolog van, mint mikor adsz valamit, és a másik arcán a kínos meglepetés kifejezése jelenik meg. Szörnyű érzés, amikor az ajándékozott csak úgy tesz, mintha tetszene, amit adtál.
Jobb ezt a pillanatot elkerülni, és inkább olyan ajándékot választani, ami se kínos helyzetbe nem hozza a másikat, se megjátszania nem kell az örömét.

De vajon mik azok az ajándékok, amikkel csak bakot lőhetsz, és amiket messziről érdemes elkerülni?

Fehérnemű
Igazán csodás fehérneműket lehet kapni az üzletekben, és a legtöbb nő örül is egy csipkecsodának, de nem kimondottan karácsonykor. Jobb erre a Valentin-nap, kínos lehet ugyanis felnyitni ezeket az ékes tárgyakat a család és a barátok körében. És a férfiak sem kimondottan cuki boxerre vágynak a fa alatt, az biztos. Így jobb, ha karácsonyra nem választasz fehérneműt, se férfinak se nőnek.

Mütyűr
Porfogó apróság, amit csak ide-oda tologatsz a polcon, de semmire nem való – ugye te is kaptál már ilyesmit? Ezredik hűtőmágnes, kis porcelán figura, gyertya. Ez kimondottan az a fajta ajándék, aminek a megvásárlása semmilyen fantáziát, időt és energiát nem igényel. Szerettednek ne ajándékozd, mert biztosan nem fog örülni, használni nem tudja semmire, és messziről jelzi, hogy fél percet sem szántál rá az idődből, tehát még sértő is.

Tusfürdő csomag
Az áruházak polcai tele vannak előre összekészített tusfürdő csomagokkal. Mutatósak, az biztos, de nagyon személytelenek. Ilyesmit a távoli kollégáknak adunk legfeljebb, de semmiképpen nem közvetlen családtagnak.

Pénz
Szintén személytelen ajándék, amiben semmi intimitás nincsen. Ha nagyon nincs ötleted, még az is jobb, ha a pénz értékének megfelelő ajándékutalványt ajándékozol.
Edzőterem bérlet
Még ha a szándék jó, akkor is negatív sugallata van annak, ha edzőtermi bérletet ajándékozol. Csak nem arra célzol, hogy szeretted kövér, és ideje lenne leadnia néhány kilót? Vagy, hogy ne egyen annyit a karácsonyi sütiből? Ugyanígy érdemes hanyagolni a súlyzókat vagy egyéb edzéshez kapcsolódó kiegészítőket is.
Ruházat
Nagyon-nagyon jól kell ismerni a másik ízlését és méretét ahhoz, hogy telitalálat legyen egy ruhanemű a fa alatt. Ha nem vagyunk tökéletesen mindezekkel tisztában, nagyon könnyen lehet az ajándékunkból kellemetlen ajándék. Bár a polcok tele vannak csábító pulóverekkel, pólókkal, csak akkor vásároljunk a kínálatból, ha teljesen biztosra megyünk.
Van még egy ajándék, amit ne ajándékozz. Bár valószínűleg örömöt okozna, a felelősség miatt érdemes lehúzni az ajándéklistáról:
Háziállat
Sokan vannak, akik vágynak kutyára, hörcsögre, kis kedvencre. Nem a karácsony a legjobb pillanat ilyesmit ajándékozni. A kisállat örökbefogadásáról szóló döntéshez időre, gondolkodásra és tervezésre van szükség, hiszen az állattartás hatalmas felelősség, nem csak egy kis cukiság a fa alatt. Nem mindenki áll készen a felelősségre, és egy kisállat ajándékozása évekig tartó állatgondozásra kötelezi a megajándékozottat, ezért a legjobb ezt komoly megfontolás után máskorra tenni.

Adni és kapni jó. De csak akkor, ha nem Mark Darcy csúnya pulcsija lapul a dobozban. Érdemes több időt szánni a keresésre, körülnézni, válogatni az üzletközpont kínálatában, hogy biztosan meglegyen a tökéletes ajándék.